Tips til dig der vil købe en brugt motorcykel

Tips til dig der vil købe en brugt motorcykel

SPONSORERET:

Er du på udkig efter den perfekte motorcykel men gider heller ikke betale en bondegård for den? Så kan du med fordel købe dig en brugt. Vi kommer her med et par gode tips og tricks til, hvordan du får skaffet dig den motorcykel, som passer perfekt til dig og som ikke ender med at ruinere dig fuldstændig. 

Det er ikke kun motorcyklen, der skal se pæn og ren ud

Når du har fundet den perfekte, brugte motorcykel, skal den også står et pænt og rent sted. Hvad med lidt fornyelse i carporten? Når motorcyklen står der og skinner, bør den stå på det flotteste gulv lavet af for eksempel beton. Du kan se guiden her til, hvordan støbning af betongulv foregår, og her kan bygga være til stor hjælp. Når så gulvet er på plads, kan du tage på udkig efter den perfekte kværn til dig.

Er den i god stand?

Inden du køber dig en motorcykel, er det vigtigt, at du tjekker, om den nu er, som den skal være, og vær endelig kritisk. Dog er brugte motorcykler billigere end nyere, men hvis de er i dårlig stand, kan de hurtigt komme til at blive dyre i længden, så vær grundig, når du tjekker for fejl og mangler. For det første, skal du tjekke, at der ikke er buler eller risser i lakken. Er der farveforskel i lakken? Og er alle dele intakte? Det er også en god idé kontrollere om der er utætheder. Og hvad med rust? Tag eventuelt en prøvetur på den og se, om alt virker som det skal. Især bremser er ret så vigtige her. Ellers kan du nemt komme galt afsted. Pas på du ikke bliver fuppet af en snu sælger.

Mange typer af motorcykler

Noget andet, der er også er en god idé, inden man køber en brugt motorcykel, er at overveje, hvilken type motorcykel, som passer bedst til en. Der findes mange forskellige slags, og de kan alle noget forskelligt. En Off-roader er super til dig med lange ben. Den er dog en smule langsom i optrækket. Som navnet indikerer, kan en sådan slags motorcykel køre mange forskellige steder. Vil man have godt med fart på, skal man have fat i en Sportsmaskine. Den er vildt hurtig og har en rigtig høj tophastighed. Der findes selvfølgelig mange flere slags, så det er bare med at komme i gang med at finde ud af hvilken motorcykeltype, som bedst til dig og dine behov.