Sådan kan du give din have en makeover

Sådan kan du give din have en makeover

SPONSORERET:

Synes du, at din have forekommer tom og kedelig? Det kan være svært at indrette en have frem for at indrette sit hjem. Der findes forskellige stilarter og det gælder især om at være kreativ hvis du vil indrette sin have. 

Hvilken stilart 

Der findes nemlig forskellige typer af haver. Skal det være en have med mange buske, blomster og træer? Har man børn i hjemmet, indrettes haven typisk efter dem, for eksempel legeskur, gyngestativ eller trampoliner. Det kan også være, du drømmer om din egen køkkenhave fyldt med grøntsager og krydderurter. Det kan også være, du drømmer om en ny terrasse eller en udestue. Når du har fundet ud af, hvad din have skal bestå af, bliver det også meget nemmere at indrette den. 

Skab et overblik over din have 

Før du placerer eller planter noget større og permanent i din have, er det vigtigt, du skaber et overblik over størrelsen på din have og hvad der skal placeres hvor. Skal du for eksempel have en terrasse, er det vigtigt, at denne bliver planlagt først i forhold til størrelse osv. Derefter skal gangstier, træer og buske planlægges. Nu er grundlaget for din have i orden og derefter kan du gå videre til pynt i haven. 

Kampesten er en flot og nem måde at skabe en stensætning i haven, når du for eksempel indrammer buske og gangstier. Derudover kan disse sten også bruges som indramning af indkørsler, hvis du har en motorcykel eller bil. På denne måde kan du også give fronten af sit hus en hurtig makeover. 

Afslapningssted 

Typisk har haver et sted, hvor der er flotte havemøbler og ren afslapning. Dette giver haver en hel speciel stemning og det er også her, der kan tilbringes en masse tid på varme sommeraftener. Havemøbler er med til at sætte stemningen i haven. Især lounge møbler såsom sofaer og lænestole er især populære til at skabe en hyggelig og afslappet stemning i din have. 

Grillhjørnet

Er du til motorcykler, er  du højst sandsynligt også til en god grill. Derfor er det vigtigt, at når du indretter din have og skaber fundamentet, at du også har tænkt over hvor grillen skal stå og diverse grilludstyr. Har du plads, kan du til fordel skabe et lille hjørne af terrassen eller et fliseområde til grillen. Derefter kan dette område indrettes med alt tilbehør til grillen, så du nemt og hurtigt kan grille en lækker bøf til familien på en varm sommerdag.