Smuk natur du skal besøge på din næste motorcykeltur

SPONSORERET:

 

Århus og store dele af byens opland byder på en række af unikke og smukke naturoplevelser for enhver smag. Om du er til strand, skov, hav eller sø, så kan Århus med sikkerhed bidrage til en naturoplevelse efter dine ønsker. Den følgende oversigt over naturoplevelser i og omkring Århus er oplagt for dig der nyder at komme fra A til B på motorcykel og som ønsker inspiration til skønne naturperler du kan aflægge et besøg på vejen. 

Besøg alle verdenshjørnerne i Væksthusene 

I centrum af Århus finder du væksthusene, hvor du helt gratis kan opleve en tur til Afrikas savanne og til Asiens regnskove. Her vil du opleve botanik fra alle verden hjørner. Et besøg i Væksthusene er et sikkert hit for både stor og små. Du kan slutte dagen af med at købe en is i den lille butik og gå en tur i Botanisk Have der omkranser Væksthusene.
Ved væksthusene er der desuden gratis parkering for både biler og motorcykler.

Tag en dukkert i Havnebadet eller på den Permanente

Århus byder også på naturoplevelser ved vandet. Så hvis solen står højt på himlen og du trænger til en dukkert er Havnebadet på Århus Ø eller den Permanente beliggende ved Rissskov, oplagte muligheder for dig. Havnebadet er et at Århus Kommunes nyeste tiltag. Her kan du sikkert dyppe dig i det kolde vand ved havnen. Ved den Permanente får du mere autentisk strand, men uden at skulle bevæge sig langt uden for byens centrum. Ved begge badestederne kan du købe dig en forfriskning og samle energi til den videre færd på din motorcykel.

Gåtur rundt om Egå Engsø

Også uden for centrum af Århus finder du skøn natur. Et godt eksempel på dette er Egå Engsø, som ligge et et smuk og frodigt område. Her kan du med sikkerhed møde liv både til lands, til vands og i luften. Rundt om søen løber en sti, som er oplagt for en gå- eller løbetur i smukke omgivelser. Desuden er særligt fuglelivet usædvanligt aktivt på disse kanter, hvilket kan opleves fra en af udkigstårne på stedet. Læs mere om Egå Engsø på Vores Egå

Kom tæt på dyrene i Marselisborg Dyrehave 

Tag på besøg hos hjortene i Dyrehaven i Marselisborg Skov. En oplevelse der med sikkerhed vækker både børn og voksnes interesse. Medbring gulerødder og æbler til fodring af din menneskevante dyr. Dyrehaven befinder sig i midt i frodig skov og ligger lige ned til Marselisborg Strand.

Gåtur i bynære Rissskov 

Sidst men ikke mindst er også Rissskov værd at tage forbi for at gå en tur. Skoven som er beliggende imellem Trøjborg og Risskov by er kendetegnet ved at løbe langs Århus Bugt, og man er dermed garanteret smuk og fortryllende udsigt på mange af stierne. Inde i skoven finder du legepladser og bålhytte og udendør fitness redskaber, som kan underholde alle størrelser.