Leasing af motorcykel

Leasing af motorcykel

SPONSORERET:

Leasing er specielt kendt i bilverdenen, men leasing af motorcykel er i de seneste år også blevet mere populært. Leasing af motorcykel henvender sig specielt til dyrere motorcykler, der har en markedspris på over 200.000 kr. inkl. dansk registreringsafgift. Der findes grundlæggende to former for leasingkontrakter inden for leasing af motorcykel, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Den mest anvendte leasingkontrakt er en finansiel leasingkontrakt, hvilke også i daglig tale går under betegnelsen flexleasing. Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet bliver registreringsafgiften betalt i månedlig rater i de måneder du ønsker at havde motorcyklen på plader. Hvor store de månedlig rater er om måneden, kommer an på motorcyklens alder.

 

Forskellige afgiftssatser:

 • Er motorcyklen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% plus moms pr. måned.
 • Er motorcyklen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% plus moms pr. måned.
 • Er motorcyklen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% plus moms pr. måned.

 

Hvad indebære en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder mest af alt om at eje en motorcykel selv, dog med nogle væsentlige forskelle såsom; du ikke skal betale den fulde registreringsafgift på én gang. I hele leasingperioden har leasingselskabet ejendomsretten over motorcyklen, og leasingtager får brugsretten – Dette betyder helt lav praktisk, at leasingselskabet ejer motorcyklen og leasingtager får lov til at låne den i leasingperioden. Med en leasingkontrakt skal du betale en månedlig leasingydelse, samt en evt. ekstraordinær leasingydelse (engangsbetaling) for at få brugsretten til motorcyklen. Alle udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. Er alle udgifter leasingtager selv skal betale i hele leasingperioden. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv sælge motorcyklen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.

 

Fordele ved flexleasing af motorcykel

 • Mulighed for kun at betale registreringsafgift og forsikring i sommerperioden, hvilke minimere udgifter til motorcyklen på års basis.
 • Mindre kapitalbinding i en motorcykel på flexleasing sammenlignet med traditionelt køb af motorcykel, hvor der er betalt fuld registreringsafgift.
 • Billigere motorcykel forsikring da motorcyklen kun skal forsikres for værdien af motorcyklen uden registreringsafgift.
 • Mulighed for at skifte motorcykel hyppigere.
 • Nemmere at sælge motorcyklen, da den nemt kan sælges uden til en køber uden for Danmark, da der ikke er betalt fuld dansk registreringsafgift.

 

Ulemper ved flexleasing af motorcykel

 • Du ejer i princippet ikke motorcyklen selv.
 • Flexleasing kan i nogle tilfælde være dyre end at købe motorcyklen selv.
 • Du skal henvise en tredje part til motorcyklen når leasingperioden er slut.

Skriv en kommentar