Hav styr på disse inden næste bilkøb

Hav styr på disse inden næste bilkøb

SPONSORERET:

Der kan være økonomisk fordel i at købe en brugt bil, og mange bilkøbere vælger en model, der har været brugt før. Dit næste bilkøb kan sagtens være en brugt bil – det giver økonomisk mulighed for at erhvervelse af en bedre bil, end du måske er i stand til, hvis bilen skal købes fra ny.

 

Dog bør du gå din fremtidige bil grundigt i sømmene, inden du skriver under på købsaften. For at beskytte dig mod skuffelse og snyd, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Disse hjælper vi dig til at undersøge i denne guide, så du er sikret, at dit bilkøb bliver fuldt tilfredsstillende.

 

Sikkerhed

Bilens sikkerhed er naturligvis en vigtig parameter for valg af bil. Gennemgå alle bilens dele og vær sikker på, at de er i god stand. Hvis ikke du selv har styr på biler og deres tilstand, bør du medbringe en ven eller familiemedlem, der kan hjælpe dig med at tjekke bilen godt efter.

 

Du kan også undersøge sikkerhed af den bilmodel, du er interesseret i ved at slå op på sikkerhedstesten euroncap.com. Siden stjernemærker biler efter, hvor god en sikkerhedstandard de har.

 

Restgæld og kilometerfusk

Når du handler med private, kan du ikke være fuldstændig sikker på, at du ikke bliver snydt. Selvom sælgeren virker pålidelig, kan du med fordel vælge eftertjekke de oplysninger, nummerpladetjek giver dig mulighed for.

 

Det er ikke altid reelt, hvad der står på kilometerviseren i den brugte bil. Tjek dine nummerplade oplysninger for at vide dig sikker på, at bilen ikke har kørt flere kilometer, end den angiver. Siden kan også hjælpe dig til at undersøge om, der er restgæld i bilen. Dermed slipper du for en ubehagelig overraskelse efter, du har købt bilen.

 

Optimalt udstyr

Gør dig klart hvilket udstyr, der er et must for din glæde ved brug af bilen. Hvis du ofte bruger anhængertrækket, nytter det ikke noget at spare det væk, blot fordi en bil har en bedre pris uden.

 

Noget udstyr er ikke værd at spare væk. En bil uden ordentligt klimaanlæg kan blive et ukomfortabelt køb, du vil irriteres over længe efter. Hvis du overvejer at videresælge bil senere hen, er der udstyr, der er at foretrække over andet. En bil med fem døre sælger bedre end en med tre, ligesom Bluetooth-anlæg og sæder af god kvalitet højner værdien af bilen.

 

Prøvekør bilen

Bilen kan se godt ud på både papiret og på parkeringspladsen, men hvis du ikke har siddet i den, inden du køber, kan du ikke vide dig sikker på, at du bliver fuldt tilfreds med dit køb. Den fulde fornemmelse af bilen, får du først, når hjulene triller, og du sidder foran retter.

 

Det anbefales, at du kører i bilen i mindst en time, før du tager nogen beslutning om køb. Mens du prøvekører, skal du være opmærksom på, om du sidder ordentligt i forhold til at køre, men også om din komfort er optimal. Først efter en prøvekøretur kan du vide dig sikker på, at du vælger den rigtige bil.