Detaljen gør biker-livet endnu federe

Detaljen gør biker-livet endnu federe

SPONSORERET:

De fleste af os kender følelsen af, hvordan motorcyklen nærmest kan give os følelsen af at svæve. Den kan give et kick, som man oplever få andre steder, og derfor bliver det også hurtigt en livsstil, man ikke ønsker at slippe igen, når den først er startet. Ofte bør man dog også fokusere på detaljen, hvis man skal have mest muligt ud af livet som motorcyklist.

Og for en ægte biker er det også oplagt at gå lidt ned i detaljen og opbygge større og større viden, så man får mest ud af sin maskine og livet på den. Det betyder, at man kan nørde med eksempelvis reservedele, som har en betydning for forskellige funktioner i motorcyklen. Det kan også tænkes, at man nørder lidt med udseendet, hvis det også har en betydning.

Stærke dæk til de rigtige anledninger

Et rigtig godt råd, når man vælger dæk til sin motorcykel, er, at man vælger ud fra anledningen. Det vil sige, at der findes både dæk og modeller, som passer til, hvilken form for biker man er. Skal man eksempelvis bruge sin motorcykel rigtig meget i hverdagen, og er det primært et transportmiddel, så er det formentlig vigtigt med slidstærke dæk, som holder til mange ture, hvor de ofte bliver brugt.

Omvendt vil det måske være en anden type, hvis man bruger maskinen til konkurrencekørsel, hvor dækkene skal kunne nogle andre ting og eksempelvis kunne sikre en stærk acceleration. Der er derfor flere ting at tage højde for, når man vælger den slags.

Det gælder selvfølgelig også, når man står mellem at skulle købe sommerdæk og vinterdæk. Her vil det også være vigtigt at kigge på den type af kørsel, man kommer til at udsætte sine dæk for, så man kan tilpasse sig det bedst muligt.

Gå op i din hobby  

Der er al mulig grund til, at man faktisk går op i det, når man vil have mest muligt ud af sin motorcykel. Man skal så at sige gå op i sin hobby, og det starter med, at man begynder at interessere sig for de små ting, som kan gøre store forskelle. Her kan man sparre med andre, som måske er længere fremme i deres viden, og man kan måske hjælpe hinanden på vej med gode råd.

Der findes mange blogs, hvor man skal blive klogere på alt fra reservedele til kørsel, og her vil man formentlig kunne komme ret langt i sin knowhow.

Vælg type  

Der findes naturligvis flere typer motorcykler, og de er hver især beregnede til bestemte formål. Der findes eksempelvis en basic model, som har lidt af en det hele, både når det kommer til hurtigt at komme op i fart, og når man kigger på den absolutte topfart.

Vælger man derimod en sportsmodel, så er det nogle lidt andre ting, man får. Her vil man sidde lidt anderledes på cyklen, hvilket selvfølgelig er naturligt, fordi det er lidt mere sportspræget. Maskinen vil til gengæld også være lidt mere klar til eksempelvis hårde vejrforhold eller mudder.

Skriv en kommentar