Overvejer du gulvvarme?

Overvejer du gulvvarme?

SPONSORERET:

Gulvvarme giver en dejlig varme. Det er behageligt, og du skal ikke længere kigge på radiatorer eller radiatorskjulere. Ud over behageligt udsyn, så er der også mange andre fordele ved at vælge gulvvarme. Med denne artikel fortæller vi dig om de forskellige fordele der er ved gulvvarme. Vi fortæller dig, hvad der er værd at vide om gulvvarme.

Gulvvarme er enten elbaseret eller vandbaseret

Elbaseret gulvvarme er ofte billigt at installere, og samtidig en meget let løsning. Til gengæld kan el gulvvarme være dyrt i drift. Vandbaseret gulvvarme er dyrere at få installeret, men til gengæld billigt at bruge. Ofte er din vandregning også meget billigere end din elregning. Vandbåret gulvvarme kan også have en miljømæssig fordel. Vælger du at installere gulvvarme af el, så må det i følge elvarmeforbuddet ikke være den eneste opvarmningskilde, som du har. Dette er på grund af, at mange huse har mulighed for at blive forsynet med naturgas eller fjernvarme kollektivt. Hvis dit hjem er et lavenergihus, fritidshus eller hvis det er meget dyrere at installere centralvarme, så kan el godt være den primære varmekilde. Hvis du vælger vandbaseret varme i gulvet, så er dette ikke noget problem. Hvis du og dit gulv er klar til gulvvarme, kan du læse mere om vvs-artikler dertil ved et klik her. Her er de klar til at hjælpe med vejledning og vvs-produkter.

Hvilke gulvmaterialer kan du lægge ovenpå gulvvarme?

Det er altid et godt udgangspunkt at snakke med producenter af gulv, om hvad de anbefaler til et opvarmet gulv. Det er vigtigt at temperaturen passer til gulvet. For eksempel skal temperaturen ikke op over 25 grader på trægulv og  27 grader på klinker eller fliser. Ud over dette, er der ikke krav til produktet. Ofte kan du både bruge trægulv, linolium, vinyl, kork, gummi, laminat, klinker og fliser ovenpå gulvvarmen. Udgangspunktet er dog god kommunikation med vvs’er og gulvinstallatør inden, at du starter eventyret.

Vil du gerne selv lægge gulvvarme?

Så kan du godt det, i princippet. Dette er kun, når det omhandler udlægning af varmeslanger og varmemåtter, hvor du altså godt må lægge dem selv. Til gengæld skal varmeanlægget godkendes af en fagmand, en vvs-installatør, og du må derfor ikke selv tilslutte varmeanlægget. Det er derfor et rigtigt godt udgangspunkt at få hjælp af en autoriseret vvs-mand, hvis du ønsker gulvvarme.

Det er et rigtigt godt udgangspunkt for din bolig at få gulvvarme. Det er ofte i dine tæer du mærker kulden, som påvirker resten af kroppen. Samtidig giver gulvvarme en optimal varmefordeling i hele rummet, og derfor får du en behagelig varme. Udover behaget, så behøver du heller ikke investere i dyre radiatorskjulere. Du får i stedet varme i hele gulvet ved gulvvarme. Overvejer du gulvvarme på badeværelser, så får du også hurtigt tørre overflader, og undgår for meget fugt.

For at opsumere, så får du disse fordele:

  • Det er ikke længere fodkoldt
  • Du får en optimal varmefordeling
  • Du får en behagelig opvarmning
  • Du får et tørt badeværelse
  • Du skal ikke længere kigge på grimme radiatorer som fylder